Smary i środki smarne

Z badań przeprowadzonych przez SKF około 36% uszkodzeń łożysk spowodowanych jest zastosowaniem niewłaściwego smaru lub przez nieprawidłową metodę smarowania. Jak dobrać odpowiedni smar do łożysk? Pod uwagę musimy wziąć warunki pracy takie jak: obciążenie, temperaturę, prędkość. Czy łożysko pracuje w środowisku gdzie występuje duże zabrudzenie czy ma kontakt z wodą. Smar dla przemysłu spożywczego będzie posiadał odpowiednie certyfikaty dopuszczające go do użytku w procesie produkcji żywności.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
X
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zobacz politykę plików cookies